Ben jij op zoek naar een baan in promotiewerk als promotiemedewerker, hostess of fondsenwerver? Bekijk alle beschikbare vacatures en vind jouw baan.

Diverse soorten promotiewerk

De taken en baan in promotiewerk betekent mensen enthousiasmeren en kennis laten maken met producten, waarbij het gaat om klantbeleving. Promotiemedewerkers kunnen bijvoorbeeld ingezet worden op beurzen, evenementen en in winkelstraten. Het doel is meer bekendheid verwerven voor het product in kwestie, bijvoorbeeld door het uitdelen van samples of flyers, waardoor uiteindelijk meer mensen het product zullen kopen. Maar ook het werven van donateurs voor goede doelen of het ontvangen van gasten op evenementen en beurzen valt onder promotiewerk. Hoewel dit werk meestal niet direct om verkoop draait, wordt er vaak wel gewerkt met targets die je moet halen. Omdat dit werk flexibel in te delen is, is promotiewerk een ideale bijbaan voor studenten die flexibel werk zoeken.

Eigenschappen van een promotiemedewerker

Als promotiemedewerker dien je sociaal, enthousiast en een echte doorzetter te zijn. Daarnaast is het belangrijk dat je een verzorgde en open uitstraling hebt. Je moet niet bang zijn om mensen aan te spreken en ook moet je goed tegen teleurstellingen en tegen negatieve reacties van mensen kunnen. Tijdens je werkdag werk je vaak samen met collega's en leg je verantwoording af aan het bureau waar je voor werkt. Voor het uitoefenen van dit beroep is geen specifieke opleiding vereist. Wel kun je specifieke trainingen volgen voor het ontwikkelen van je skills.

Populaire promotie banen

Er bestaan verschillende soorten promotie banen. Hieronder vind je een overzicht met de vaakst voorkomende soorten promotiewerk.

  • promotiemedewerker 
  • enquêteur
  • salespromotor
  • hostess
  • gastheer/gastvrouw
  • fondsenwerver

Staat er momenteel geen leuke vacature voor jou er tussen? Schrijf je dan hier in en ontvang automatisch een melding zodra er nieuwe promotiewerk vacatures in jouw regio beschikbaar zijn die matchen met jouw profiel.

Promotiewerk voor promotiemedewerker, fondsenwerver en hostess vacatures

Volg ons via: