Ben jij op zoek naar een baan als sales support medewerker? Nationale Sales Vacatures is de vacaturesite met de nieuwste sales vacatures en banen voor vast en tijdelijk dienstverband. Zoek online passende vacatures en vind de baan die bij jou past.

Als sales support medewerker ben je werkzaam in de binnendienst van een bedrijf en ondersteun je en werk je samen met de verkoopafdeling. De sales support afdeling handelt meestal het volledige verkooptraject af, vanaf het eerste contact met de klant tot aan de uiteindelijk facturatie en afhandeling van de verkoop. Zo kan de nadruk liggen op werkzaamheden die voor of na het verkoopproces plaatsvinden of op administratieve of secretariële werkzaamheden ter ondersteuning van het verkoopproces. Binnen deze functie is contact met klanten erg belangrijk. Je moet goed kunnen aanvoelen wat de wensen en behoeften van de klant zijn en dien je de klant goed te adviseren en te overtuigen van de kwaliteit van de aangeboden diensten of producten.

Samenwerken met collega's is binnen deze functie erg belangrijk. Vaak wordt gewerkt in een team van verkopers die onder leiding staat van een accountmanager of een area sales manager. Samen ben je verantwoordelijk voor alle verkoopactiviteiten.

Voor een baan als sales support medewerker heb je een administratieve opleiding nodig. Soms wordt er ook een communicatieopleiding vereist.

De meest voorkomende werkzaamheden

  • Uitvoeren van taken ter ondersteuning van de verkoop van producten of diensten
  • Opvolgen van leads
  • Verkoopafspraken met klanten inplannen
  • Offertes opstellen en versturen

De meest voorkomende functies in sales support

  • sales support medewerker
  • administratief medewerker
  • commercieel medewerker binnendienst
  • verkoopmedewerker binnendienst

Kun je momenteel geen geschikte vacature vinden? Schrijf je dan hier in en ontvang automatisch een melding in je inbox zodra er nieuwe vacatures in jouw regio beschikbaar zijn die matchen met jouw profiel. Of laat je door ons matchen aan passende vacatures.

Volg ons via: