Wil jij aan de slag als telemarketeer of als telefonische verkoper in de functiegroep telemarketing? Bij ons vind je de nieuwste telemarketing vacatures op verschillende functieniveaus. Bekijk alle beschikbare vacatures in jouw regio en vind jouw baan.

Wat is telemarketing?

Telemarketing is het telefonisch verkopen van producten en diensten voor bedrijven. Dit werk wordt uitgevoerd door telemarkteers, telefonische verkopers en agents. Ook het aanprijzen van producten of diensten zonder directe verkoop en het beantwoorden van vragen kan behoren tot jouw takenpakket. In dit geval ben je verantwoordelijk voor het maken van afspraken, zodat er een vervolggesprek kan plaatsvinden. Als medewerker in de telemarketing ben je meestal in dienst bij een extern callcenterbureau. Sommigen bedrijven hebben een eigen callcenter voor het specifiek verkopen van hun eigen producten of diensten.

Binnen de telemarketing kan onderscheid worden gemaakt tussen outbound (cold calling), het actief uitbellen naar potentiële klanten en inbound (het beantwoorden van inkomende vragen). Telemarketing is tegenwoordig aan strenge regels gebonden, omdat het zomaar opbellen van mensen niet in alle gevallen is toegestaan. Een telemarketeer is dus gebonden aan bepaalde wettelijke regels met betrekking tot het mogen opbellen van mensen.

Om telefonisch verkoper te worden is er vaak geen specifieke opleiding benodigd. Meestal wordt er wel gevraagd om verkoopervaring. Daarnaast dien je over goede communicatieve vaardigheden en een prettige telefoonstem te beschikken.

De belangrijkste werkzaamheden van een telemarketeer

  • Telefonisch verkopen van producten of diensten
  • Telefonisch beantwoorden van vragen
  • Telefonisch aanprijzen van producten of diensten

De meest voorkomende functies

  • telemarketeer
  • callcenter medewerker
  • commercieel medewerker outbound
  • agent
  • klantadviseur

Staat er momenteel geen geschikte vacature voor jou er tussen? Schrijf je dan hier in en ontvang automatisch een melding zodra er nieuwe telemarketing vacatures in jouw regio beschikbaar zijn die matchen met jouw wensen.

Telemarketing vacatures

Volg ons via: